ON’s Book Club Meeting. Fifth Edition: De ce e musai să vii?

By Dana Grosu

La întâlnirea trecută am râs mult. Dincolo de comic și hohot, a fost și multă indignare față de ceea ce avem în societate. Am constatat cu tristețe că realitatea de acum 100 de ani este la ordinea zilei. Trăim vremurile utopice despre care scriau Ilf și Petrov. Cu atâtea instrumente la îndemână, acest fenomen este de-a dreptul incredibil! Ce anume nu facem bine, a?!

Perpetuăm multe paradigme sociale și privim lumea prin lentile. E limpede că o schimbare a opticii nu poate fi făcută peste noapte. Or, ceea ce vedem este în strânsă legătură cu ceea ce suntem. Ne preocupă succesul imediat. Avem o identitate publică atât de șlefuită, încât ne este deseori greu să avem conștiința identității noastre.

Pe acest fundal, am decis că cea de-a cincea ediție a ON’s Book Club să o dedicăm dezvoltării personale din domeniul afacerilor. Știm cu toții ce este turbina, dar trebuie să vedem clar și cum funcționează. Vom discuta pe marginea uneia dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile – „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” de Stephen R. Covey.

La nivel personal, oamenii sunt tot mai epuizați, iar la nivel colectiv, ne aducem planeta la epuizare. Așadar, accentul pus de dr. Covey pe auto-reînnoire și sublinierea faptului că leadership-ul și creativitatea ne provoacă să ne folosim propriile resurse fizice, mentale și spirituale sunt exact ceea ce ne trebuie în momentul de față. – Arianna Huffington

Această întâlnire va fi una scurtă. O să trecem repede prin cele 7 deprinderi recomandate de autor, după care vom reveni la munca de pe plantația noastră. E genul de carte care cere mai multă acțiune, mai puțină conversație. “În ultimă instanță, comunicăm mult mai elocvent prin ceea ce suntem decât prin ceea ce spunem sau facem”, așa cum spune însăși autorul. Și trebuie să avem grijă să plantăm ceea ce trebuie, pentru că “întotdeauna culegi ce ai semănat; nu există o cale mai scurtă”.

Cea de-a cincea ediție a ON’s Book Club este dedicată leadership-ului bazat pe valori solide. De aceea, îmi face mare plăcere să anunț că o vom avea în prezidiu pe Otilia Drăguțanu, Managing Partner, Berlizzo Group & Target Group Worldwide, care va deschide întâlnirea noastră. Otilia este un om căruia nu-i este frică să-și arate slăbiciunea. Un om care își știe puterea. Și, așa cum spune chiar ea, un om care nu simte nevoia să lupte cu nimeni, niciodată. Ce caracter!

Este o onoare că îl vom avea alături și pe avocatul Serghei Covali, Managing Partner, COVALI Litigation & Arbitration. Serghei are o disciplină în muncă extraordinară. Este pedant, are o abordare meticuloasă față de profesie și, dincolo de orice, livrează calitate. Or, n-ajungi în fața tribunalelor arbitrale internaționale, acolo unde se face justiție de cea mai înaltă calitate, așa, dintr-o întâmplare.

De asemenea, o vom avea alături și pe Cristina Donica, Marketing Executive, Philip Morris International. Cristina este isteață, ambițioasă și extrem de muncitoare. Și-a definit în termeni proprii cine este și cum vrea să treacă prin viață. Și nu s-a mai oprit de atunci. Tinerele ca ea mereu vor avea un loc la masa seniorilor.

Stephen R. Covey a deschis ochii întregii lumini în ceea ce privește puterea adevărurilor umane – asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta, croiește-ți propriul destin, încearcă să ajungi la o înțelegere și un câștig reciproce, fii generos și întotdeauna gata să sari în ajutor. Când procedăm astfel, nu ne schimbăm doar propriile vieți, ci schimbăm lumea întreagă. – Mitt Romney

Dacă vrei să faci parte din comunitatea noastră, e musai să vii. Totuși, dacă nu reușești la cea de-a cincea sesiune, nu e grav. Natalia Madan va avea grijă să nu rămână nicio curiozitate nesatisfăcută. Iar eu promit să revin ulterior cu un jurnal de bord.

De altfel, dacă dorești să devii membru al ON’s Book Club, te încurajez să completezi acest formular. Datele sunt protejate și nu se transmit terților.

Va fi o ediție pe care niciun lider aspirant n-ar trebui s-o rateze. Pentru că devine din ce în ce mai evident ce anume nu facem bine la nivel de turații.

Parteneri: Cărturești, Chateau Cristi
Dress code: Business/Smart Casual